![]() |
Στην σκληροτράχηλη και απάτητη Μάνη η παραδοσιακή γαστρονομία έχει αναπτύξει εξαιρετικά τοπικά προϊόντα και αρχέγονες συνταγές μαγειρικής. |
Το κρέας που κυριαρχεί στη Μάνη - και σχεδόν σε όλη την Πελοπόννησο - είναι το χοιρινό το οποίο αξιοποιείται με δεκάδες τρόπους, ώστε να διατηρείται για μεγάλα χρονικά διαστήματα και να προσφέρει διατροφική ποικιλία και πολλά ξεχωριστά εδέσματα.
![]() |
Λουκάνικα Μάνης με σέσκουλα. Χαρακτηριστικό τους το χοντροκομμένο χοιρινό και το άρωμα πορτοκαλιού. |
Σύγκλινο Μάνης, παραδοσιακό προϊόν από χοιρινό εκατοντάδων ετών. |
Αποτελεί εξαιρετική ύλη για θαυμάσιες ομελέτες και όχι μόνο.
To σύγκλινο αποτελεί ένα εξαιρετικό υλικό στα χέρια των Ελλήνων Chef, χρησιμοποιείται ανεξαιρέτως αυτούσιο ως κρύο ορεκτικό, σε ομελέτες, σαλάτες, ζυμαρικά, πίτες κ.ά.
Πηγές - Φωτογραφίες:
www.cookoo.gr
www.meletv-syntages.blogspot.gr
Ελληνική γαστρονομία
Κώστας Σουλιώτης - Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου