Σελίδες

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ

 
ΘΑ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ (28-3-2013)

Παξιμάδια, κουλούρια, γραβιέρα, μέλι και μυζήθρα θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν για πρωινό οι επισκέπτες των ξενοδοχείων της Κρήτης, καθώς η Ένωση Ξενοδόχων του νησιού αποφάσισε να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ελληνικό πρωινό», με στόχο της ενίσχυση των παραδοσιακών προϊόντων.




Στα Χανιά, η παρουσίαση του «ελληνικού πρωινού Κρήτης» θα γίνει σήμερα στην περιοχή του Πλατανιά. «Η πρωτοβουλία αυτή έχει διπλό στόχο. Να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία με την προώθηση μέσα από τα ξενοδοχεία μας τοπικών παραδοσιακών προϊόντων αλλά και να δώσουμε την ευκαιρία στους πελάτες μας να τα γνωρίσουν και να γίνουν οι πρεσβευτές τους στις χώρες τους», δήλωσε για τη δράση αυτή ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων Μανώλης Γιαννούλης.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ήδη πολλά ξενοδοχεία στα Χανιά όλων των κατηγοριών σερβίρουν και κρητικό πρωινό δίνοντας την ευκαιρία της επιλογής στους πελάτες τους. Όπως μάλιστα τόνισε, τα παραδοσιακά κρητικά προϊόντα έχουν μεγάλη ζήτηση από τους επισκέπτες του νησιού.

Ήδη, οκτώ περιοχές της χώρας (Χαλκιδική, Μαγνησία, Μεσσηνία, Σαντορίνη, Νάξος, Λέσβος, Κως και Ρόδος) έχουν δημιουργήσει το τοπικό πρωινό τους και προσφέρεται ήδη στα ξενοδοχεία των περιοχών αυτών, ενώ η εφαρμογή του «Ελληνικού Πρωινού της Κρήτης» στα ξενοδοχεία του νησιού αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην ανάδειξη της Κρήτης σε δημοφιλή γαστρονομικό προορισμό.

Με την εφαρμογή του προγράμματος τα παξιμάδια, τα κουλούρια, τα αρωματισμένα κουλούρια, η γραβιέρα, το μέλι, η μυζήθρα, οι παραδοσιακές μαρμέλαδες, το ελαιόλαδο, οι παραδοσιακές πίτες, τα ξεροτήγανα, τα τοπικά γλυκά, οι χυμοί, τα αφεψήματα από βότανα και αλλά είδη θα έχουν την δική τους θέση στις ξενοδοχειακές μονάδες και στα Χανιά.

ΠΗΓH : EθNOΣ.gr
Επεξεργασία: Gastronomion  
                          28 Μαρτίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου