Σελίδες

ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ


Παραδοσιακό τυρί Π.Ο.Π.

Εκτός από το κατίκι,  ο Δομοκός παράγει και εξαιρετική ντόπια φέτα
Λόγω της ήπιας και ελαφριάς ξινής γεύσης του, έχει κυριολεκτικά κατακτήσει όχι μόνο τους Έλληνες, αλλά και τους ξένους καταναλωτές.
Πρόκειται για κρεμώδες λευκό τυρί από κατσικίσιο γάλα ή μείγμα με πρόβειο, από ζώα που βόσκουν στο οροπέδιο του όρους Όθρυς της περιοχής του Δομοκού του Ν. Φθιώτιδας.
Συνοδεύει υπέροχα ψητά κρέατα και λαχανικά, συμμετέχει επάξια σε πολλές παραδοσιακές πίτες (ιδιαίτερα σε αυτές που δεν έχουν φύλλο) και απλώνεται πολύ ωραία πάνω σε φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί (μπρουσκέτες).

Cheesecake με κατίκι Δομοκού
Πηγή: Ελληνική γαστρονομία

Κώστας Σουλιώτης
23 Ιουλίου 2013
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου