Παραδοσιακό τυρί Π.Ο.Π.
Εκτός από το κατίκι, ο Δομοκός παράγει και εξαιρετική ντόπια φέτα |
Πρόκειται για κρεμώδες λευκό τυρί από κατσικίσιο γάλα ή μείγμα με πρόβειο, από ζώα που βόσκουν στο οροπέδιο του όρους Όθρυς της περιοχής του Δομοκού του Ν. Φθιώτιδας.
Συνοδεύει υπέροχα ψητά κρέατα και λαχανικά, συμμετέχει επάξια σε πολλές παραδοσιακές πίτες (ιδιαίτερα σε αυτές που δεν έχουν φύλλο) και απλώνεται πολύ ωραία πάνω σε φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί (μπρουσκέτες).
Cheesecake με κατίκι Δομοκού |
Κώστας Σουλιώτης
23 Ιουλίου 2013
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου