Παραδοσιακό τυρί Σαντορίνης
Πρόκειται για το πλέον παραδοσιακό ντόπιο τυρί της Σαντορίνης. Συνήθως τρώγεται φρέσκο, εξ΄ ου και η ονομασία του. Το χλωρό παρασκευάζεται παραδοσιακά από κατσικίσιο γάλα. Οι ντόπιοι το διατηρούν επίσης σε άλμη, οπότε σκληραίνει αισθητά και χρησιμοποιείται για τρίψιμο.
Δύσκολα το βρίσκει κανείς εκτός της Σαντορίνης, καμιά φορά μάλιστα είναι δύσκολο να βρεθεί και... εντός, αφού η παραγωγή του περιορίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε επίπεδο νοικοκυριού και σε ελάχιστα παραδοσιακά εστιατόρια.
Συνδυάζεται εξαιρετικά με τη λευκή μελιτζάνα Σαντορίνης, παρευρίσκεται στη σιφνέικη σαλάτα και μπορεί να αντικαταστήσει οποιοδήποτε τυρί στα σιφνέικα πιάτα.
Πηγές:
www. Φωτογραφία, mykonosticker.com
www.agrosanto.blogspot.gr
Για το gastronomion Κώστας Σουλιώτης - Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013
Χλωρό τυρί Σαντορίνης |
Δύσκολα το βρίσκει κανείς εκτός της Σαντορίνης, καμιά φορά μάλιστα είναι δύσκολο να βρεθεί και... εντός, αφού η παραγωγή του περιορίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε επίπεδο νοικοκυριού και σε ελάχιστα παραδοσιακά εστιατόρια.
Συνδυάζεται εξαιρετικά με τη λευκή μελιτζάνα Σαντορίνης, παρευρίσκεται στη σιφνέικη σαλάτα και μπορεί να αντικαταστήσει οποιοδήποτε τυρί στα σιφνέικα πιάτα.
Πηγές:
www. Φωτογραφία, mykonosticker.com
www.agrosanto.blogspot.gr
Για το gastronomion Κώστας Σουλιώτης - Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου