Σελίδες

ΧΛΩΡΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Παραδοσιακό τυρί Σαντορίνης

Χλωρό τυρί Σαντορίνης
Πρόκειται για το πλέον παραδοσιακό ντόπιο τυρί της Σαντορίνης. Συνήθως τρώγεται φρέσκο, εξ΄ ου  και η ονομασία του.  Το χλωρό παρα­σκευάζεται παραδοσιακά από κατσικίσιο γάλα. Οι ντόπιοι το διατηρούν επίσης σε άλμη, οπότε σκληραίνει αισθητά και χρησιμοποιείται για τρίψιμο.

Δύσκολα το βρίσκει κανείς εκτός της Σαντορίνης, καμιά φορά μάλιστα είναι δύσκολο να βρεθεί και... εντός, αφού η παραγωγή του περιορί­ζεται σχεδόν αποκλειστικά σε επίπεδο νοικοκυριού και σε ελάχιστα παραδοσιακά εστιατόρια. 

Συνδυάζεται εξαιρετικά με τη λευκή μελιτζάνα Σαντορίνης, παρευρίσκεται στη σιφνέικη σαλάτα και μπορεί να αντικαταστήσει οποιοδήποτε τυρί στα σιφνέικα πιάτα.   

Πηγές: 
www. Φωτογραφία, mykonosticker.com
www.agrosanto.blogspot.gr

Για το gastronomion Κώστας Σουλιώτης - Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου