Σελίδες

ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΠΙΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΝΤΕΡΝΟ CHEF VINCENCO GUARINO

Ο Chef Vincenzo Guarino
O Vincenzo Guarino γεννήθηκε στο Σορέντο, μια μικρή πόλη κοντά στη Νάπολη, πριν από 37 χρόνια. Ερωτεύτηκε την μαγειρική τέχνη από τα 14 του κατάλαβε τι ήθελε να κάνει στη ζωή του. Παρακολούθησε τη σχολή μαγειρικής στην περιοχή Roccaraso της Ιταλίας και στη συνέχεια εργάσθηκε κοντά σε Ιταλούς και ξένους Chef.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του εργάστηκε σε πολλά εστιατόρια με αστέρια Michelin, τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό, μαζί με διάσημους σεφ, όπως o Fredy Girardet στη Λωζάνη, o Andre 'Jaeger στη Ζυρίχη, o Gualtiero στο Κάπρι, o Peter Wiss στο Γκστάαντ και o Nazzareno Menghini στη Ρώμη. Στη συνέχεια προσελήφθη ως chef de cuisine στο Relais & Chateaux Bellevue Syrene στο μαγευτικό Σορέντο της Ιταλίας.



Το μπαλκόνι του restaurant L' Accan στο Σορέντο της Ιταλίας
Του απονεμήθηκε το πρώτο του αστέρι Michelin το 2009, ενώ εργαζόταν ως executive chef του εστιατορίου I salotti, που στεγάζεται στο ξενοδοχείο Il Patriarca στην Τοσκάνη. Μετά την απονομή του αστεριού Michelin εργάζεται από το 2012 στο εστιατόριο του ξενοδοχείου "Grand Hotel Angiolieri", L' Accan στη  πόλη του Σορέντο.
Στην ερώτηση μας  ποια είναι η φιλοσοφία του για την κουζίνα η απάντηση του είναι, προσπαθώ να κάνω αυτό που κάνω και αυτό που πιστεύω όσο πιο καλύτερα γίνεται, και να επικοινωνώ με τον πελάτη μέσα από τα χρώματα τα αρώματα και τις γεύσεις.

Σε επόμενη ερώτηση ποιο είναι το καλύτερο εστιατόριο στο κόσμο κατά την άποψή σας, απάντησε το Grant Achatz Alinea στο Σικάγο.

Το μαγευτικό Σορέντο της Ιταλίας

Μπουγιαμπέσα με οστρακοειδή και καλαμάρια, η σπεσιαλιτέ του εστιατορίου

Καλαμαράκια σε μοντέρνα παρουσίαση

Μίνι Τιραμισού

Πηγή:
The World's Best Food Magazine

Επεξεργασμένο κείμενο από Κώστα Σουλιώτη
19 Σεπτεμβρίου 2014






1 σχόλιο:

  1. Ορισμένες φωτογραφίες πέφτουν πάνω στα κείμενα και έτσι δεν μπορούν να διαβαστούν.... Έλεος δεν την ελέγχετε τη σελίδα σας;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή