ΝΕΑ ΥΛΙΚΑ ΝΕΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ …
ΠΟΥ ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΑΛΑΤΕΣ
Αν βαρεθήκατε πια τις κλασικές σαλάτες με ντομάτα, πρασινάδα και λαδόξυδο και θέλετε να «απογειώσετε» το γευστικό αποτέλεσμα, δοκιμάστε να προσθέσετε μερικά από τα παρακάτω υλικά για να φτιάξετε το γεύμα και τη διάθεσή σας. Τα συμπεράσματα δικά σας ...
Κανέλα
Ζυμαρικά
Σοκολάτα
Chips
Το κρουτόν θεωρείται κλασική λύση. Για διαφοροποίηση, δοκιμάστε να βάλετε στη σαλάτα τριμμένα chips. Αυτή την υπέροχη αίσθηση της τραγανής μπουκιάς στο στόμα θα σας ξετρελάνει.
Σας ακούγεται περίεργο; Προσθέσετε μερικά φύλλα τσαγιού μέσα στη σος για τη σαλάτα σας, προσθέτοντας ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό στο γεύμα σας. Το πράσινο τσάι λόγου χάρη, δίνει μια όμορφη μυρωδιά και γεύση στη σαλάτα.
Τουρσί
Το τουρσί μπορεί να προστεθεί σχεδόν σε κάθε συνδυασμό σαλάτας για μια πιο όξινη γεύση. Τα τουρσιά ταιριάζουν πολύ σε σαλάτες που συνοδεύσουν κρεατικά σχάρας.
Βανίλια
Το μεθυστικό άρωμα της βανίλιας σίγουρα δεν θα σας αφήσει ασυγκίνητους και μπορεί να αποτελέσει μια πρωτότυπη προσθήκη στη σαλάτα σας. Ταιριάζει πολύ με την πικάντικη ρόκα και τα αποξηραμένα φρούτα στη σαλάτα. Προσοχή όμως στη ποσότητα.
Αυγά
Ένα αυγό προσθέτει μόλις 80 θερμίδες στο γεύμα σας και πολλά θρεπτικά συστατικά. Γιατί να το αποφεύγετε; εκτός και αν έχετε χολυστερίνη. Μάλιστα όταν είναι ποσέ ή βραστό δεν σας γεμίζει με τα άχρηστα κορεσμένα λιπαρά του τηγανίσματος. Η κρεμώδης υφή του αυγού, ανακατεμένη με το οξύ μπαλσάμικο, δίνει έναν εξαιρετικά βελούδινο συνδυασμό.
Οι παραπάνω ιδέες δεν αποτελούν θέσφατο, προβάλονται στα πλαίσια της βελτίωσης των γευστικών αναζητήσεων, εξ΄άλλου κάπως έτσι δεν εξελίσεται η γαστρονομία ;
Πηγή: click & Life
Επεξεργασία: Κων/νος Σουλιώτης
10 Νοεμβρίου 2012
Εμπεριστατωμένο άρθρο
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφή