Σελίδες

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ "Botin"


Ισπανική γαστρονομία αιώνων ...



Εστιατόριο "Botin"
Εμπορικό κέντρο Μαδρίτης, Calle de los Cuchilleros 17, τηλ.34913663026
Το εσωτερικό του εστιατορίου Botin



Το σπεσιαλιτέ του εστιατορίου χοιρινό με πατάτες
στο φούρνο 
Σύμφωνα με τα ρεκόρ Γκίνες, είναι το παλαιότερο εστιατόριο σ' όλο το κόσμο. Το άνοιξε το 1725 ένας γάλλος μάγειρας ονόματι Ζαν Μποτέν μαζί με τη γυναίκα του στο ίδιο δρομάκι που βρίσκεται και σήμερα, κοντά στη Plazza Mayor, που από τότε ήταν το εμπορικό κέντρο της Μαδρίτης. Όταν οι Μποτέν πέθαναν χωρίς παιδιά, το εστιατόριο το κληρονόμησε ένας ανιψιός τους, ο οποίος του έδωσε το σημερινό του όνομα "Sobrino de Botin" δηλ. "Aνιψιός του Μποτέν". 
Σούπα με αυγό και σκόρδο
Λέγεται ότι εδώ δούλεψε ως σερβιτόρος κατά την εφηβεία του ο περίφημος  ζωγράφος Γκόγια πριν τον δεχθούν στη Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ πολύ αργότερα σύχναζε ο Έρνεστ Χέμινγουέιν.
Το εστιατόριο στεγάζεται σε ένα κτίριο του 16ου αιώνα και σερβίρει ακόμα και σήμερα το παραδοσιακό ψητό χοιρινό φούρνου και τη περίφημη σούπα με αυγό και σκόρδο, πιάτα για τα οποία έγινε γνωστό.
Εάν λοιπόν βρεθείτε στη Μαδρίτη, μην χάσετε να επισκεφθείτε και να γευθείτε τα παραδοσιακά πιάτα του ιστορικού εστιατορίου "Botin". Εξ' άλλου είναι γεγονός ότι όταν επισκεπτόμαστε μια ξένη χώρα, προτεραιότητα μας είναι να γευόμαστε και να γνωρίζουμε την τοπική κουζίνα, ιδίως μιας χώρας  όπως η Ισπανία.


Πηγή: Gastrotour, εφημερίδα Τα νέα 
Κωνσταντίνος Σουλιώτης
1/01/2013   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου