Ρωμαϊκό συμπόσιο |
Στον Απίκιο αποδίδεται το βιβλίο συνταγών "de re coquinaria libri decem". Πλήρωσε ακριβά το πάθος του για την μαγειρική, αφού έχασε όλη του την περιουσία.
Ο Απίκιος θεωρείται από πολλούς ο εφευρέτης της ομελέτας, της πάπιας με γογγύλια, της γλώσσας γκρατέν, της περίφημης ψαρόσουπας μπουγιαμπέσας καθώς και της διαδικασίας της μαρινάδας.Πηγή: Μικρή ιστορία της γαστρονομίας
Κων/νος Σουλιώτης 6 Μαρτίου 2013
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου