Μελίχλωρο, εξαιρετικό τοπικό προϊόν της Λήμνου |
Σε πρώτη φάση το τυρί αποκτά υφή μεταξύ χλωρού και ξηρού (μελίχλωρο), ενώ όταν προχωρήσει η αφυδάτωση το τυρί γίνεται σκληρό.
Είναι ιδανικό για τρίψιμο, για σαγανάκι ή σαν επιτραπέζιο. Μπορεί επαξίως να συμπεριληφθεί στη σύνθεση ενός παραδοσιακού Ελληνικού πρωινού και δη Λημνιακού.
Πηγή: Ταξίδι στη Λήμνο - Journey to Lemnos
Ενότητα: Παραδοσιακά προϊόντα Λήμνου (Χρυσάφη)
Για το gastronomion Κώστας Σουλιώτης
31/05/2013
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου