Σελίδες

Μελίχλωρο -Melichloro

Μελίχλωρο, εξαιρετικό τοπικό προϊόν της  Λήμνου
Το μελίχλωρο παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα. Βασικό στάδιο της παραγωγής του είναι η στράγγιση του, που γίνεται σε σκιερούς και καλά αεριζόμενους χώρους και σε περιόδους που η υγρασία είναι σχετικά χαμηλή, δηλ. μετά το πέρας της Άνοιξης. 
Σε πρώτη φάση το τυρί αποκτά υφή μεταξύ χλωρού και ξηρού (μελίχλωρο), ενώ όταν προχωρήσει η αφυδάτωση το τυρί γίνεται σκληρό.
Είναι ιδανικό για τρίψιμο, για σαγανάκι ή σαν επιτραπέζιο. Μπορεί επαξίως να συμπεριληφθεί  στη σύνθεση ενός παραδοσιακού Ελληνικού πρωινού και δη Λημνιακού.  

Πηγή: Ταξίδι στη Λήμνο - Journey to Lemnos
Ενότητα: Παραδοσιακά προϊόντα Λήμνου  (Χρυσάφη)

Για το gastronomion Κώστας Σουλιώτης
31/05/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου