Σελίδες

Νούμπουλο Κέρκυρας

Το νούμπουλο είναι εξαιρετικής ποιότητας παραδοσιακό προϊόν και παρασκευάζεται από χοιρινό κρέας, μαριναρισμένο με μπαχαρικά και βότανα της Κερκυραϊκής γης, καπνισμένο με αρωματικά βότανα του Νησιού όπως φασκόμηλο, φλησκούνι ξερό, σχοίνο, δάφνη κ.α. 
Σερβίρεται κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες και είναι ιδανικό για σαλάτες, μακαρονάδες αλλά και ποικιλίες αλλαντικών. Το νούμπουλο θεωρείται ντελικάτος μεζές, ιδανικός όταν προσφέρεται σε συνδυασμό με δροσερά λαχανικά αλλά και φρούτα όπως το πεπόνι και τα σύκα. Αντικαθιστά επάξια οποιοδήποτε είδος αλλαντικού. Οι λάτρεις του κρασιού θα το αγαπήσουν καθώς η απαλή του γεύση ισορροπεί θαυμάσια με κάθε τύπο κρασιού.

Πηγή: comeco.gr Κερκυραϊκά προϊόντα



Επεξεργασία, προβολή για το "gastronomion"  Κώστας Σουλιώτης
8 Ιουνίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου