Σελίδες

ΓΑΛΕΤΑ

Ιστιοφόρο 18ου αιώνα
Η  γαλέτα αποτελούσε το ψωμί των θαλασσοπόρων. Με λίγο νερό μπορούσε να ξαναγίνει φρέσκια. Σε μια εποχή που τα θαλάσσια ταξίδια διαρκούσαν πολύ, οι γαλέτες ήταν θεία πρόνοια για τους ναυτικούς, όταν τους τελείωναν οι προμήθειες.

Chteaubriand (1768-1848) 
Ο Γάλλος συγγραφέας  Φρανσουά-Ρενέ ντε Σατωβριάν,  αφηγείται ότι στο πρώτο του ταξίδι στο Νέο Κόσμο (Αμερική), το δείπνο του ήταν γαλέτες με λίγη ζάχαρη και λεμόνι.

Πηγή: Μικρή ιστορία της γαστρονομίας
           Κων/νος Σουλιώτης
           10 Μαρτίου 2013

Σε επόμενη ανάρτηση θα ασχοληθούμε διεξοδικά, τι ακριβώς έτρωγαν και πως παρασκεύαζαν τα φαγητά τους  οι ταξιδιώτες στα πολυήμερα ταξίδια τους, τον 13ο και 14ο αιώνα
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου