Προορισμοί για γερά πορτοφόλια...
Πόσο διατεθειμένοι είστε να πληρώσετε στο όνομα της υψηλής γαστρονομίας; Θεωρείτε ότι το φαγητό είναι κουλτούρα, τέχνη ή απλά μια βιοτική ανάγκη που πρέπει να καλύπτεται; Πρακτικά ίσως ισχύει η τελευταία πρόταση αλλά θεωρητικά και ίσως αντιμετωπίζοντας το σαν μια γενικότερη αντίληψη ότι εκτιμάμε τα ωραία πράγματα σε βάθος, το καλό φαγητό είναι μια μορφή τέχνης, η οποία δέχεται κριτική και φυσικά να ανταμείβεται. Εν προκειμένω ανταμοιβή θεωρούνται τα ακριβοθώρητα αστέρια Michelin και μια θέση στη λίστα με τα πιο ακριβά –αλλά σαφώς καλύτερα- εστιατόρια στο κόσμο. Από τη μια άκρη του πλανήτη στην άλλη, από την Ιαπωνία και τη Νέα Υόρκη, μέχρι το Λονδίνο και την Ελβετία, τα καλά εστιατόρια –που προτείνονται για υψηλά βαλάντια- αξίζουν από κάθε άποψη.
1. Kitcho, Κιότο
2. Le Meurice, Παρίσι
www.dorchestercollection.com
3. Masa, Νέα Υόρκη
4. Maison Pic, Βαλέvs
www.pic-valence.com
5. Aragawa, Τόκυο
www.aragawa.jp
6. Ithaa, Μαλβίδες
conradhotels3.hilton.com
Το βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin ανήκει στο ζεύγος Benoit και Brigitte Violier και έχει μια πολύ γνωστή και πλούσια ιστορία από τους θρυλικούς σεφ που έχουν περάσει από εκεί τα τελευταία 40 χρόνια. Μερικά χαρακτηριστικά πιάτα στο μενού είναι οι ντομάτες Scarlet με χαβιάρι Imperial Ossetra καθώς και μοσχάρι Salers ψημένο με άγριες πιπεριές και φρέσκα φύλλα σαλάτας. Το άτομο θα πληρώσει περίπου 235 ευρώ.
Η Λονδρέζικη παραλλαγή του εστιατορίου του Alain Ducasse βρίσκεται μέσα στο πολυτελές ξενοδοχείο The Dorchester. Το μενού έχει δημιουργηθεί από το σεφ Joselyn Herland, βασίζεται στα εποχιακά υλικά και αποτελείται από πιάτα όπως σούπα καραβίδας βελουτέ, Ιρλανδικό αχινό και σοταρισμένα καλαμαράκια. Το μενού κοστίζει περίπου 215 ευρώ το άτομο και το προσωρινό μενού (που αλλάζει) κοστίζει περίπου 145 ευρώ το άτομο χωρίς τα ποτά.
7. Hotel De Ville, Crissier, Ελβετία
www.restaurantcrissier.com
8. Alain Ducasse: The Dorchester, Λονδίνο
www.alainducasse-dorchester.com
Βρίσκεται στην ακτή της νήσου Hokkaido στην Ιαπωνία, έχει θέα την απίστευτη ηφαιστειογενή λίμνη Toya και είναι ένα εξαιρετικό εστιατόριο με γαλλική κουζίνα. Ο Cedric Bourassin είναι ο τωρινός σεφ και υπεύθυνος του εστιατορίου και έχει δημιουργήσει ένα μενού χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα βάζοντας μια γαλλική πινελιά. Το πιο ακριβό μενού στο εστιατόριο κοστίζει 215 ευρώ το άτομο.
Βρίσκεται μέσα σε ένα πανέμορφο Ελβετικό κάστρο και είναι ανάμεσα στα 50 καλύτερα εστιατόρια παγκοσμίως για το 2013 σύμφωνα με το περιοδικό Restaurant. Σεφ είναι ο Andreas Caminada, ο οποίος κρατάει το τιμόνι του βραβευμένου με τρία αστέρια Michelin εστιατορίου και δημιουργεί πιάτα βασισμένα στην τοπική κουζίνα. Επίσης έχει μια εκπληκτική λίστα κρασιών, ενώ ο σομελιέ του έχει βραβευτεί ως ο καλύτερος σομελιέ εστιατορίου στο κόσμο από τον οδηγό Gault- Millau. Ένα γεύμα κοστίζει περίπου 200 ευρώ το άτομο.
9. Michel Bras Toya, Τόγια
10. Schloss Schauenstein, Fürstenau, Ελβετία
www.schauenstein.ch
Πηγή: protothema.gr
Επεξεργασία Κων/νος Σουλιώτης
8 Δεκεμβρίου 2014
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου