Η περίφημη Ρωσίδα πρίμα μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα προς τιμή της οποίας εδόθη το όνομα της. |
Και σε ατομική διάθεση |
Που οφείλεται όμως η θηλυκή ονομασία σε αυτό το νόστιμο γλυκό; To 1926, η πρίμα μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα, ίσως η διασημότερη μπαλαρίνα του 20ου αιώνα, κάνει τουρνέ στη και Νέα Ζηλανδία. Όπως φημολογείται, ο σεφ του ξενοδοχείου "Wellington" της αποφασίζει να δώσει το όνομα Πάβλοβα στο επιδόρπιο προς τιμήν της μπαλαρίνας που είχε μαγέψει, με την ερμηνεία της ως κύκνος στο "Καρναβάλι των Ζώων", κοινό και κριτικούς.
Η αφράτη και ελαφριά Πάβλοβα ταίριαζε απόλυτα με το κοστούμι του κύκνου, που ήταν πολυεπίπεδο και λευκό. Πολύ έξυπνο, δεν νομίζετε;
Σήμερα, η Πάβλοβα έχει γίνει ένα από τα πιο περιζήτητα γλυκά. Το "Cowell’s Genuine Pavlovas" στη Νέα Ζηλανδία ακολουθεί εδώ και 50 χρόνια σχεδόν την παραδοσιακή συνταγή του 1929 και καταφέρνει να παράγει μία Πάβλοβα υψηλών προσδοκιών. Από το πρώτο ζαχαροπλαστείο που εγκαινιάστηκε το 1972 στην πόλη Dunedin μέχρι σήμερα που έχουν δημιουργηθεί 3 καταστήματα στη Νέα Ζηλανδία, η Πάβλοβα τους καταφέρνει να ευχαριστεί και τους πιο απαιτητικούς πελάτες.
Πηγή:htp://www.mamapeinao.gr/
Επεξεργασία κειμένου Κ. Σουλιώτης
30 Δεκεμβρίου 2014
Επεξεργασία κειμένου Κ. Σουλιώτης
30 Δεκεμβρίου 2014
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου