Το ταλαγάνι είναι ένα μοναδικό χειροποίητο τυρί, 100% από πρόβειο γάλα, θυμίζει σφέλα και φορμαέλα και διακρίνεται για την ποιότητα και τη γεμάτη γεύση του. Αποτελεί ένα εξαιρετικό και ευέλικτο υλικό για την κουζίνα των εστιατορίων, αφού μπορεί να προσφερθεί ωμό, ψημένο στη σχάρα, σαγανάκι, σε μαγειρεμένο φαγητό ή γλυκό.
Αρκετοί chef δουλεύουν δουλεύουν το τυρί αυτό δημιουργώντας πιάτα όπως: Σαλάτα τραγανών λαχανικών με ταλαγάνι, Ριζότο θαλασσινών με ταλαγάνι και άρωμα φρέσκου δυόσμου, Ταλαγάνι Μεσσηνίας με κενέλ σύκου και σιρόπι "visanto" (επιδόρπιο) κ.ά.
Πηγή: Hotel and restaurant
Κώστας Σουλιώτης
13 Ιουλίου 2013
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου