Αν βρεθείτε στην Κέρκυρα μην παραλείψετε να το δοκιμάσετε!
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 40 λεπτά
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 50 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Μοσχάρι: 1000 gr. (φιλέτο ή νουά σε φέτες)
Μαϊντανός: 100 gr.
Σκόρδο: 7 - 10 σκελίδες
Λευκό ξίδι: 85 ml.
Κόκκινο ξύδι: 50 ml.
Ζωμός βοδινού: 300 ml.
Αλεύρι: 5 κουταλιές της σούπας
Βούτυρο: 2 κουταλιές της σούπας
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Βήμα 1ο
Λίγο πριν ξεκινήσουμε την παρασκευή του φαγητού, χτυπάμε με το ειδικό εργαλείο ελαφρά το κάθε κομμάτι κρέατος, ώστε να σπάσουμε τις ίνες του, κάτι που θα κάνει το κρέας ιδιαίτερα τρυφερό, απλά όταν χτυπάμε το κρέας πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι το μαγειρεύουμε άμεσα! Φροντίζουμε το κρέας να έχει το ίδιο πάχος όταν το χτυπήσουμε.
Βήμα 2ο
Αλατίζουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και από τις δύο πλευρές.
Βήμα 3ο
Καθαρίζουμε τα σκόρδα, αφαιρούμε το πράσινο φύτρο και τα κόβουμε σε φέτες.
Βήμα 4ο
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Βήμα 5ο
Αλευρώνουμε καλά το κρέας.
Βήμα 6ο
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει καλά! Τινάζουμε καλά το κρέας να φύγει το περιττό αλεύρι.
Βήμα 7ο
Τηγανίζουμε τα φιλέτα, όχι όλα μαζί αλλά 2-3 κάθε φορά, ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία και δεν τηγανιστούν σωστά! Τα τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές ώστε να πάρουν ωραίο καφέ χρώμα.
Βήμα 8ο
Τοποθετούμε τα φιλέτα σε μια μεγάλη, πλατιά κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο. Προσθέτουμε το ξύδι, τον μαϊντανό, τα σκόρδα, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 9ο
Σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 40 λεπτά, λίγο πριν αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά, προσθέτουμε την άλλη μια κουταλιά βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κομματάκια και ανακινούμε την κατσαρόλα.
Βήμα 10ο
Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως! Ταιριάζει κυρίως με πουρέ αλλά και με τηγανιτές πατάτες!
ΚΟΥΖΙΝΑ: Ελληνική - Παραδοσιακή
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Κυρίως πιάτο
ΕΠΙΠΕΔΟ: Εύκολο
ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ :
1. Προτιμήστε να φτιάξετε το φαγητό από φιλέτο ή νουά μοσχαριού, είναι το κατάληλλότερο!
2. Μην φοβηθείτε το ξύδι! Ταιριάζει με το σκόρδο και όταν μαγειρευτεί εξισορροπείται απόλυτα με τα υπόλοιπα υλικά!
3. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι που είναι πολύ πιο ελαφρύ ή μισή ποσότητα από ξύδι λευκό και κόκκινο, βέβαια αν έχετε σπιτικό ξύδι το αποτέλεσμα είναι θεϊκό!
4. Αν σας αρέσει το σκόρδο και δεν σας ενοχλεί, χρησιμοποιήστε ακόμη παραπάνω σκελίδες!
5. Η σάλτσα του σοφρίτο δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα πηχτή, μην την δέσετε με κόρν φλάουρ ή αλεύρι αλλά με ένα κομμάτι βούτυρο, η σάλτσα θα έχει έτσι τέλεια υφή!
Πηγή: funkycook.gr
Κωνσταντίνος Σουλιώτης - 2 Σεπτεμβρίου 2013
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου